Urut Batin dan Pembesaran Zakar Bahagian 1

For English Translation, click Here.

Secara tradisional, Urut batin dikenali sebagai kaedah untuk memperbaiki peredaran darah dan kesihatan keseluruhan kawasan sulit lelaki. Seperti rawatan-rawatan lain yang melibatkan kawasan sulit lelaki, ia juga berkait rapat dengan Pembesaran Zakar (Penis Enlargement), memandangkan yang ianya juga pekara biasa apabila lelaki merasa tidak berkeyakinan terhadap saiz alat sulit mereka.

Pembesaran Zakar

 

 

 

 

 

 

 

 

Kebanyakan perkhidmatan urutan yang disebut dalam halaman-halaman ini mengaktakan dalam laman web mereka bahawa Urutan Batin bertujuan untuk pembesaran zakar. Contohnya pada kenyataan laman web Treat & Cure Massage (lihat laporan urutan batin 1) menyatakan bahawa urutan dan latihan yang kerap melalui (teknik holdback), dengan melakukan prosedur  2 atau 3 kali seminggu akan meningkatkan jumlah dan pergerakan sperma anda. Seterusnya akan membesarkan saiz fizikal zakar, dan mencantikkan lagi bentuk zakar anda. Daripada halaman FAQ yang diperolehi daripada laman web Urut Kampong (lihat laporan urutan batin 3 – Urut Batin KL ) “Sejak dari dulu lagi, Terapi urutan lelaki; ……. Membesarkan saiz dan ukur lilit zakar”.

Bagaimanapun secara praktikal apabila saya mengajukan persoalan mengenai pembesaran zakar kepada pemberi khidmad urutan, jawapan yang diberikan agak samar dengan jawapan yang sama iaitu Urutan Batin sangat berkesan untuk Pembesaran Zakar… jika urutan dilakukan dengan yakin dan kerap, contohnya beberapa kali dalam seminggu. Walaubagaimanapun kebanyakan tukang urut menekankan bahawa “saiz” bukan segalanya teknik yang digunakan oleh seseorang lelaki adalah faktor yang paling penting sewaktu di ranjang.

Tak kiralah apa jua pandangan, sama ada benar/salah… baik/buruk mengenai pembesaran zakar, ia akan sering menjadi isu jauh kedelam minda ramai lelaki di seluruh dunia. Isu ini lebih kepada “psikologi” berbanding fizikal sebagaimana yang sering di nasihatkan oleh pakar perubatan bahawa lelaki tidak perlu mempunyai saiz zakar yang besar untuk melalkukan seks, sepertimana yang disebut dalam pautan artikel. Kepentingan daripada segi psikologi berikutan saiz zakar di dalam hati dan minda lelaki seluruh dunia seolah olah Pembesaran Zakar atau industry berkaitan kelakian adalah sesuatu yang sangat utama, termasuklah pelbagai jenis produk yang terlarang dan yang diluluskan, daripada pembedahan pembesaran zakar, pam, ‘extender’ dan pil

‘Industri’ pembesaran zakar sebenarnya telah bertapak lama. Lamanya adalah sejak umat manusia bergitu teruja dengan keadaan bentuk zakar lelaki. Sebahagian daripada teknik Jawa/Melayu kuno dalam Urutan Batin, terdapat juga kaedah kuno daripada daerah Timur Tengah yang disebut “Jelqing” yang dikaitkan dengan Urut Batin (merupakan urutan yang lebih holistik terhadap bahagian sulit yang lain berbanding hanya zakar ) menumpukan lebih kepada urutan zakar melalui teknik dan gerakan seperti memerah susu pada zakar yang bertujuan untuk membantu pembesaran zakar. Secara saintifiknya hampir semua kaedah-kaedah ini belum lagi dibuktikan kesannya terhadap pembesaran zakar melainkan hanya kepada 2 kaedah iaitu Penis Enlargement Surgery dan Penis Extender, dimana kajian telahpun diterbitkan yang mana menunjukkan keberkesanannaya terhadap pembesaran zakar. Ia akan dibincangkan dengan lebih terperinci dalam bahagian 2 penulisan blog ini… bersambung.

Laman Web Penafian

Enhance your Manhood with these Male Enhancement Products
Penis Extenders

Product Description
1

Sizegenetics Penis Extender Review

Buy Sizegenetics penis extender

Sizegenetics Penis Extender

A product with emphasis on comfort with its MDA - Multi Directional Angling Technology and 58 Way Comfort System, allowing users to use the device comfortably.
See Review Here!
2

Male Edge Penis Extender Review

Male Edge Extender

Male Edge Penis Extender

A second generation penis extender design, Male Edge penis extenders do not need assembly unlike other extenders, are lightweight and hence easy and comfortable to use.
See Review Here!

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.