Click here for English Translation

Urut Batin lelaki KL – untuk siri ketiga dari laporan mengenai Urut Batin/Urutan Lelaki, kita pergi pula ke Utara iaitu Malaysia, iaitu dalam kawasan penduduk di Puchong, Kuala Lumpur (Untuk melihat 2 laporan sebelum ini sila lihat Laporan Urut 1; Laporan Urut 2). Urut Kampong ialah perkhidmatan urut dirumah yang dimiliki oleh En. Mohd. Perkhidmatan yang disediakan termasuk Urut Batin/Urutan Lelaki yang kelihatan lebih kepada bentuk terapi tradisional seperti Urutan Traidsional Melayu dan seperti yang dilakukan oleh Pengubatan Tradisional cina yang melakukan Refleksologi Kaki dan Terapi Scraping (“Gua Sha” – melakukan ‘scraping’(seretan) pada kulit dengan menggunakan alat yang tak tumpul/tidak tajam untuk merangsang peredaran darah) dan juga Terapi Tradisional “Cupping” (perawat menggunakan beberapa gelas cawan – yang dijadikan seperti keadaan vakum, menyedut kawasan kulit/daging yang dipercayai dapat membawa kebaikan terhadap pengaliran darah/pengaliran tenaga dalam atau Qi – seperti dalam kepercayaan yang terdapat dalam Urut Batin/Urutan Lelaki – lihat pautan ini)

Urut Batin Lelaki KL _Reflexology

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tempat Mengurut: Bilik mengurut En. Mohd terletak di tingkat dua di kediamaan rumah teresnya di Puchong. Biliknya dengan tilam pada lantai dan mempunyai bilik mandi untuk pelanggan bertukar pakaian (En. Mohd memperlawa pelanggannya untuk mandi selepas berurut sekiranya mereka rasakan perlu). Bilik tersebut dengan rak-rak yang dipenuhi item-item seperti ubat tradisional dan juga terdapat carta mengenai Refleksologi Manusia, dan Titik Akupuntur yang terpapar pada dinding-dinding yang menggambarkan khidmad tereupatik yang ditawarkan beliau.

Urutan: En. Mohd memberikan saya tuala untuk persalinan sewaktu urutan dan saya selepas itu disuruh meniarap pada tilam yang terletak di lantai untuk diurut. Tidak seperti 2 laporan sebelum ini, dimana perawat menggunakan picitan keras dan lama terhadap kawasan Urut Batin/Urutan Lelaki, cara En. Mohd pula adalah melalui penekanan yang kuat pada memanipulasi refkelsologi badan dan titik akupuntur. Penekanan tertentu dilakukan pada titik-titik yang berkait rapat dengan fungsi seksual yang mana Perubatan Tradisional Cina (TCM) mempercayai hal ini dapat membawa kebaikan pada organ berkaitan fungsi seksual seperti zakar, testikel, prostat, dan buah pingang bergitu juga bahagian lain badan seperti sistem saraf pusat dan otot-otot utama seperti bahagian belakang dan punggung. En. Mohd menerangkan terapi yang dilakukan akan membuatkan otot kawasan-kawasan ini akan dapat lebih bertahan sewaktu aktiviti seksual. (contohnya mengawal gerakan kemasukan)

En. Mohd menggabungkan urutan Melayu Tradisional dan urutan TCM untuk memastikan aliran dan kesinambungan dalam urutan. Walaubagaimanapun tumpuan lebih diberikan terhadap urutan TCM yang tertumpu pada kawasan refleksologi/titik akupuntur berikut khususnya – Kaki (refleksologi); buku lali; tangan; belakang/kawasan tulang belakang; kawasan punggung. Saya dapati picitan tersebut agak kuat – sama seperti yang anda rasa apabila melakukan urutan TCM sebagai contoh – agak sedikit sakit terutama apabila urutan pada hujung kaki. Urut Batin/Urutan lelaki adalah sebahagian yang kecil daripada urutan keseluruhan, dengan penumpuan terhadap bahagian bawah abdomen, peha dalaman, kawasan perineum, buah, serta batang zakar.

Rumusan: Terdapat penekanan yang kuat pada kaedah tereupatik yang digunakan dalam urutan En. Mohd. Walaupun ada bahagian urutan terasa tidak bergitu selesa, iaitu seperti refleksologi kaki yang mana dirasakan sangat kuat seperti urutan TCM, tujuan sebenar adalah untuk meningkatkan tahap kesihatan pelanggan. Saya tidak tahu bagaimana ingin menyatakannya, tetapi En. Mohd boleh mengenalpasti beberapa masalah kesihatan yang saya hadapi – Saya fikir tentunya disebabkan pengetahuannya dalam bidang perubatan tradisional, saya memang akan menyarankan En. Mohd melakukan servis yang lebih serius dalam bidang teraupatik tradisional dan rawatan urut batin

Perincian:

Lokasi: Puchong, Malaysia – keterangan akan diberikan setelah membuat temujanji (Kenderaan yang dicadangkan ialah kereta peribadi; jika menggunakan pengangkutan awam bolehlah menaiki bus ke IOI mall Puchong kemudian menaiki teksi ke rumah En. Mohd – gunakan aplikasi MyTeksi app untuk mengelakkan kos yang tinggi)

Kos: RM 100 untuk Urut Batin/Terapi Urutan Lelaki

Telefon: +6019-2240807 (En Mohd)

Laman Web: www.urutkampong.com

Laman Web Penafian

Enhance your Manhood with these Male Enhancement Products
Penis Extenders

Product Description
1

Sizegenetics Penis Extender Review

Buy Sizegenetics penis extender

Sizegenetics Penis Extender

A product with emphasis on comfort with its MDA - Multi Directional Angling Technology and 58 Way Comfort System, allowing users to use the device comfortably.
See Review Here!
2

Male Edge Penis Extender Review

Male Edge Extender

Male Edge Penis Extender

A second generation penis extender design, Male Edge penis extenders do not need assembly unlike other extenders, are lightweight and hence easy and comfortable to use.
See Review Here!

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.