For English Translation, click Here.

Mari meneruskan perbincangan kita pada Urut Batin dan pembesaran zakar, di mana kita berakhir pada Bahagian 1 dengan perbincangan mengenai pelbagai cara yang digunakan oleh orang-orang dahulu untuk membesarkan zakar mereka. Dalam bahagian 2, kita akan membincangkan keberkesanan Pembedahan Pembesaran Zakar dan penggunaan “Extender” Zakar.

Teknik Pembesaran Zakar 1: Pembesaran Zakar Pembedahan.

Teknik Pembesaran Zakar 1: Pembesaran Zakar Pembedahan

Bagaimana agaknya pembedahan pembesaran zakar berkesan? Pada dasarnya terdapat 2 aspek, memanjangkan zakar dan peningkatan lilitan zakar. Prosedur pembedahan untuk memanjangkan zakar melibatkan pemotongan “suspensory ligaments” zakar (yang memegang bahagian zakar berhampiran dengan tulang kemaluan dan menyokong zakar tegang keatas ) pembedahan ini membolehkan zakar bergerak secara bebas dan mengikut netdoctor, boleh membawa peningkatan panjang zakar (apabila lembik) kira-kira 0.5cm tetapi tiada peningkatan yang ketara dalam panjang apabila tegang. Mengubah lilitan zakar mungkin melibatkan suntikan lemak “liposuction” dari abdomen ke zakar atau cantuman daripada dermis dan tisu lemak dari kawasan punggung atau pangkal paha ke zakar. Prosedur untuk meningkatkan lilitan zakar mempunyai kesan yang boleh dipersoalkan, terutama suntikan lemak yang biasanya sebahagian besarnya diserap ke dalam badan, manakala prosedur memanjangkan zakar juga boleh menyebabkan masalah erektil , memandangkan ligamen suspensori yang penting untuk menyokong zakar ketika tegang , telah dipotong . Tambahan kepada fakta bahawa semua prosedur pembedahan membawa bersama risiko selepas pembedahan dan kos yang biasanya terlalu tinggi dikaitkan dengan prosedur ini. Pembesaran zakar melalui pembedahan dengan itu adalah pilihan yang tidak menarik

Teknik Pembesaran Zakar 2: “Extender” zakar

Buy Sizegenetics penis extender

Sizegenetics Penis Extender

 

Menurut artikel majalah Time dari tahun 2011, yang memetik penyelidikan oleh sepasang penyelidik urologi dari Universiti Turin di Itali ( Paolo Gontero dan Marco Ordera ), melalui penggunaan extender zakar (Pemanjang zakar) , yang bekerja pada prinsip “cengkaman mekanikal” menunjukkan dapatan sebanyak purata 0.7 inci atau 1.8 cm pada panjang lembik dalam satu kajian dan 0.9 inch/2.3 cm panjang lembik dan 0.67 inch/1.7 cm panjang tegang dalam satu kajian yang lain. Bagaimanapun, iada perubahan ketara dicatatkan dalam ukur lilit zakar. Extender zakar pada dasarnya meregang zakar menyebabkan ia menjadi panjang, walaupun menurut artikel itu, hasil ini tidak berhasil jika tanpa usaha keras yang dilakukan di pihak peserta kajian, mereka perlu memakai extender zakar purata 4-6 jam sehari untuk sehingga 6 bulan. Kajian sumber oleh Gontero dan Ordera diterbitkan dalam British Journal of Urology International (volum 103, muka surat. 6, Mac II 2009) dan memetik kesimpulan kajian penyelidikan oleh Gontero dan Ondera , ” extender zakar harus dianggap sebagai pilihan rawatan minimal dan berkesan untuk memanjangkan batang zakar pesakit yang mendapatkan rawatan untuk zakar yang pendek.” (Baca abstrak kajian di sini)

Berbalik kepada di mana kita bermula, baiklah jika kita merujuk kembali kepada bahagian 1, pengurut yang bercakap dengan saya, menyatakan bahawa pembesaran zakar hanya akan berhasil dengan urutan secara konsisten pada zakar. Melalui cara, ia selaras dengan penyelidikan oleh Gontero dan Ondera yang menunjukkan bahawa pembesaran zakar dengan peregang zakar mengambil masa dan memerlukan tenaga yang konsisten digunakan pada zakar untuk tempoh masa tertentu bagi mencapai keputusan. Namun begitu (satu bentuk urutan dengan apa-apa tradisi yang panjang dan terutamanya keupayaan urut untuk meningkatkan aliran darah memberi kesihatan secara keseluruhan pada rantau kemaluan lelaki), kesan pembesaran zakar melalui Urut Batin tidak terbukti secara saintifik , tidak seperti kesan apabila menggunakan extender zakar.

Laman Web Penafian

Enhance your Manhood with these Male Enhancement Products
Penis Extenders

Product Description
1

Sizegenetics Penis Extender Review

Buy Sizegenetics penis extender

Sizegenetics Penis Extender

A product with emphasis on comfort with its MDA - Multi Directional Angling Technology and 58 Way Comfort System, allowing users to use the device comfortably.
See Review Here!
2

Male Edge Penis Extender Review

Male Edge Extender

Male Edge Penis Extender

A second generation penis extender design, Male Edge penis extenders do not need assembly unlike other extenders, are lightweight and hence easy and comfortable to use.
See Review Here!

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.